John Maxwell Coetzee – een schrijversleven

biografie

45,00

Nu besteld, donderdag in huis

De biografie van John Maxwell Coetzee is een indrukwekkend verhaal met een ongelofelijke hoeveelheid informatie over de grote Zuid-Afrikaanse schrijver. JM Coetzee, een schrijversleven vertelt zowel de persoonlijke achtergrond van de schrijver als zijn sociale en politieke verleden.

Over John Maxwell Coetzee:

JM Coetzee is een van de grootste schrijvers van deze tijd. Hij won vele prijzen en werd in 2010 zelfs in Nederland geridderd. Hij ontving een van de hoogste onderscheidingen: De orde van de Nederlandse Leeuw.

De schrijver heeft een Nederlandse achtergrond. In de 17e eeuw emigreerden zijn voorouders naar Zuid-Afrika. Op 9 februari 1940 werd Coetzee geboren in Kaapstad. Na Wiskunde en Engels gestudeerd te hebben en gewerkt te hebben als computerprogrammeur kwam hij in Amerika terecht. Hij studeerde daar literatuur, maar besloot terug te keren naar Zuid-Afrika nadat hij werd gearresteerd wegens zijn protest tegen de oorlog in Vietnam.

De boeken van Coetzee:

In Zuid-Afrika begon Coetzee met schrijven. In 1974 kwam zijn eerste boek (Dusklands) uit. Ook is hij de schrijver achter het meesterwerken als Leven en wandel van Michael K, Elisabeth Costello en Wachten op de barbaren. In 1999 schreef hij het meesterwerk In ondenade, dat in 2008 verfilmd werd.

Voor zijn werken kreeg Coetzee verschillende onderscheidingen. Zijn hoogste onderscheiding was de Nobelprijs voor de literatuur, die hij in 2003 ontving. Hij ontving deze onderscheiding vanwege het menselijke inzicht dat hij aan de literatuur bied. Coetzee staat bekend om in zijn verhalen een eenling neer te zetten en de groepsdruk die om deze eenling heen speelt. Ook benaderd hij in zijn verhalen veelvuldig menselijke thema’s. De verhalen van Coetzee hebben veelal een diepe filosofische ondergrond, maar doordat deze op de achtergrond blijven zijn de romans erg toegankelijk voor het gewone publiek.

Biografie JM Coetzee:

J.M Coetzee, een schrijversleven geeft een uniek inzicht in het leven van de schrijver die bekend staat om het afwijzen van interview verzoeken. John Christoffel Kannemeyer schreef dit boek vlak voor zijn dood in 2010. Kannemeyer is daarmee de eerste die aan de lang gekoesterde wens voldoet om meer inzicht te bieden in schrijver JM Coetzee. Behalve nooit eerder vertoonde geschriften (zoals gedichten en brieven) en (foto)materiaal van de familie bied het boek voornamelijk inzicht op de persoon zelf, wat voor elke schrijver de basis legt voor zijn of haar schrijfstijl. Hiermee is de biografie van John Maxwell Coetzee een aanrader voor de echte lezer, die een bredere kennis heeft over schrijfstijlen door zijn of haar leeservaring.

ISBN: 9789059363724 Categorie:
Gewicht 1,279 kg
Afmetingen 238 × 163 × 63 mm
Auteur(s)

J.C. Kannemeyer

Uitgever

Boekenplan

Verschijningsvorm

Hardcover

Taal

Nederlands

Illustraties

Nee

Aantal pagina's

752

Druk

1

NUR

321

Verschijningsdatum

01-11-2012